Utilizatorii Revolut pot fi executaţi silit şi se pot trezi cu popriri pe conturi în cazul în care au datorii. Este decizia judecătorilor români, deocamdată în primă instanţă.
De la 1 iunie 2022, Revolut operează oficial ca instituţie bancară, în România. În acest context, ANAF anunţă că are dreptul legal să solicite Revolut Bank date referitoare la banii rulaţi şi la soldurile aflate în conturile clienţilor români.
Reprezentanţii Revolut spun că respectă toate reglementările şi cooperează cu autorităţile statului în privinţa reducerii fraudelor, evaziunii fiscale şi a spălării de bani şi precizează că utilizatorii săi nu pot fi suspectaţi de aceste fapte mai mult decât clienţii oricărei alte instutuţii bancare.
“Revolut este o instituție financiară care activează în România și cooperează pe deplin cu autoritățile de reglementare și autoritățile statului în privința reducerii fraudelor, a evaziunii fiscale și a prevenirii spălării banilor. (…) Tocmai prin prisma acestor elemente de reglementare, considerăm că Revolut nu este expus la utilizări iresponsabile mai mult decât orice altă instituție financiară reglementată în Europa”, a transmis Departamentul de Comunicare al Revolut.
Două milioane de români folosesc aplicația financiară Revoult, prin care se pot face tranzacţii, investiţii, rezervări sau planuri de economii.
Sursă foto: unsplash.com