Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Hargaz Harghita Gaz de către Premier Energy


Tranzacţia prin care Premier Energy cumpără pachetul majoritar de acţiuni emise de Hargaz Harghita Gaz şi, astfel, preia controlul asupra companiei, a fost autorizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, în urma analizei efectuate s-a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, scrie Agerpres.

Premier Energy SRL, parte din grupul de firme cu acelaşi nume, activează pe piaţa gazelor naturale din România ca distribuitor şi furnizor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale.

Hargaz Harghita Gaz S.A. este o companie activă pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv: proiectarea şi executarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, proiectarea şi executarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz S.A. a fost titular al unei licenţe de furnizare a gazelor naturale.

Decizia finală cu privire la tranzacţia dintre Hargaz Harghira Gaz şi Premier Energy va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

 

 

Sursă foto: seenews.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed