Conferința ”Dinamica strategică a României în noul context geopolitic” organizată de Fundația Sfera XXI în parteneriat cu Pentagon Marketing & Research are loc vineri, începând ora 11:00


Fundația Sfera XXI în parteneriat cu Pentagon Marketing & Research organizează, pe 18.03.2022, începând cu ora 11:00, conferința ”Dinamica strategică a României în noul context geopolitic”

Dezbaterile din cadrul conferinței vor fi moderate de Prof. Univ. Dr. Radu Carp.

Se vor alătura discuțiilor actori instituționali de prim rang, cercetători și personalități publice marcante precum: Ambasadorul Republicii Polone în România, Maciej Lang, Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Daniel Dăianu, Membru al Consiliului de administraţie al BNR, istoricul Cosmin Popa, scriitorul Vasile Ernu, jurnalistul Marin Gherman și jurnalistul Ion M. Ioniță.

Lucrările conferinței vor putea fi urmărite, live, pe pagina de Facebook Sfera Politicii, precum și pe pagina de Facebook Alert24.ro. Vești suplimentare despre eveniment vor fi duse mai departe de partenerii noștri media: TVR, Alert24.ro, Agerpres și Businesswatch.ro

Deja este prea mult. Milioane de refugiați, atacuri asupra memorialului Holocaustului și asupra a două centrale nucleare, crime de război asupra civililor.

Întreaga omenire încearcă să facă față unui regim criminal care a dovedit deja că nu se va abține de la nimic pentru a-și atinge scopurile.

Nu este vorba de un război împotriva Ucrainei, ci de un atentat continuu la moștenirea și viitorul umanității.

Nu cred să fi existat vreodată o mai mare solidaritate internațională pentru o națiune. O solidaritate care se regăsește pe toate palierele. Aproape fiecare își pune aceeași întrebare acum: “cu ce pot să ajut”.

Niciodată sancțiunile internaționale la adresa unui stat nu au fost atât de drastice. Putin a călcat linia roșie atât de grosolan încât a devenit un pariu al întregii comunități internaționale.

Acest individ a reușit exact ce nu dorea: solidaritate transatlantică, un nou sens de a fi pentru NATO, conștiința națională a Ucrainei, integrare europeană accelerată pentru acest stat, criza economică în Federația rusă.”- a declarat Prof. Univ. Dr. Radu Carp în contextul conferinței ”Dinamica strategică a României în noul context geopolitic”. 

Echipa Fundația Sfera XXI

Sursă foto – Fundația Sfera XXI

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed