Companiile rusești trebuie să revoce listările la bursele străine până la 5 mai, anunță Banca Centrală a Rusiei


Companiile care sunt înregistrate în Rusia și au certificate de depozit tranzacționate la burse străine trebuie să le revoce până pe 5 mai 2022, a anunțat marți banca centrală, scrie Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un proiect de lege care cere companiilor rusești să-și elimine certificatele de depozit de la bursele internaționale și să le transforme în valori mobiliare locale, în încercarea de a reduce controlul străinilor asupra acestor firme.

Ordinul nu afectează companiile cu rădăcini rusești care au efectuat oferte publice inițiale (IPO) pe burse străine, cum ar fi Yandex sau TCS Group.

Câteva companii importante din Rusia sunt listate în străinătate, ceea ce a fost întotdeauna o chestiune de prestigiu pentru ele. Dar de când Rusia a început ceea ce numește o „operație militară specială” în Ucraina pe 24 februarie, bursele occidentale au oprit tranzacționarea cu titluri de valoare rusești.

Grupul hidroenergetic EN+ și compania petrolieră Tatneft au devenit marți primele companii rusești care au început procesul de retragere a certificatelor de depozit din valută.

Banca centrală a declarat luna trecută că bursele rusești vor păstra listarea titlurilor de valoare ale companiilor străine cu rădăcini rusești, chiar dacă acestea se retrag de la bursele străine.

Sursă foto: bani.md

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed