Companiile listate au luat în primele 10 luni din an finanţări de peste 1,5 miliarde euro prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti


În primele zece luni au fost listate 25 de emisiuni de obligatiuni, 9 noi emisiuni de titluri de stat si 19 emisiuni de actiuni.

Piata de capital din Romania a inregistrat cresteri de 35,1% pentru companiile din componenta indicelui BET-TR, care include si dividendele, si de 28,5% pentru cele mai lichide 19 companii incluse in indicele BET, in primele zece luni ale acestui an, potrivit unui comunicat. Valoarea totala a tranzactiilor realizate pe Piata Reglementata cu toate tipurile de instrumente financiare a ajuns la 15,5 miliarde lei, echivalentul a 3,16 miliarde euro, in crestere cu 17,3% fata de primele zece luni ale anului anterior. Cresteri semnificative au avut loc si in ceea ce priveste lichiditatea: pe Piata Reglementata, valoarea medie zilnica de tranzactionare cu toate tipurile de instrumente a ajuns la 73,7 milioane lei, in urcare cu 16,8% fata de perioada ianuarie-octombrie a anului trecut.
Companiile romanesti listate la BVB au devenit din ce in ce mai valoroase: capitalizarea totala a societatilor de pe piata reglementata si AeRO a ajuns la 232 miliarde lei (echivalentul a 47 miliarde euro) la final de octombrie, o crestere de peste 40% obtinuta doar in acest an.

„Bursa romaneasca a dovedit ca poate sustine finantarea unor proiecte semnificative ca numar si volum: pentru acest an, vorbim de un numar record de runde de finantare prin emisiuni de obligatiuni si de actiuni, a caror valoare cumulata a depasit 1,5 miliarde euro. In ultimii trei ani, la BVB s-au derulat runde de finantare de circa 3,5 miliarde euro. Avem semnale ca trendul listarilor va continua si ca tot mai multe companii au inteles care sunt avantajele listarii pe bursa. La randul nostru, pentru a pune in valoare companiile romanesti de pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare, am creat primul indice, BET AeRO, care sa reflecte dinamica acestui segment.,” a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed