Companiile de curierat vor raporta la ANAF plățile ramburs

Close up woman holding box with Service delivery and holding a board


Începând din ianuarie, companiile de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF toate transporturile care au rambursări ca metodă de plată pentru a ajuta ANAF să colecteze mai multe taxe și impozite.

Legea, adoptată anul acesta, reprezintă un volum foarte mare de informații pe care ANAF trebuie să le gestioneze pentru a crește procentul colectării ratelor. Instituția transmite că reforma impune modernizarea și digitalizarea urgentă a ANAF.

„ANAF este dedicată constant iniţia­ti­ve­lor de digitalizare în scopul atingerii o­biectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, comba­terea evaziu­nii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, a­si­gurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului con­formării (la nivelul contribuabili­lor). Această refor­mă abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF, astfel încât co­lectarea impozitelor să fie mai eficientă în ra­port cu obiectivul de a creşte raportul venit – PIB şi de a reduce deca­lajul fiscal la TVA“, spun pentru ZF reprezentanţii ANAF.

 

Foto: Freepik

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed