Comisia Europeană: Șapte universități din România selectate în inițiativa Universități Europene


Șapte universități din România au fost selectate în cadrul Inițiativei privind Universitățile Europene, în urma rezultatelor cererii de propuneri din 2022 cu un buget record de 272 de milioane euro din programul Erasmus+, potrivit Comisiei Europene.

Din cele 7, 5 vor continua să facă parte din alianțele deja existente, iar două universități sunt noi în proiect, scrie ministrul Educației pe contul său oficial de Facebook.

Instituțiile de învățământ superior din România incluse în cadrul alianțelor câștigătoare ca urmare a cererii de propuneri din 2022 sunt Universitatea din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Cele două din urmă sunt cele nou intrate.

16 alianțe ale inițiativei Universităților Europene existente vor continua să primească sprijin, iar patru noi alianțe universitare vor putea să își înceapă cooperarea, potrivit Comisiei.

Împreună cu cele 24 de alianțe selectate în 2020, un total de 44 de alianțe ale Universităților Europene reunesc în prezent 340 de instituții de învățământ superior din capitale și regiuni îndepărtate din 31 de țări.

Universitățile Europene sunt alianțe ale instituțiilor de învățământ superior din întreaga Europă care cooperează în domeniul educației, cercetării și inovării în beneficiul studenților, al cadrelor didactice și al societății.

 

 

 

 

Sursă foto: sciencebusiness.net

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed