Comisia Europeană permite României să suspende exporturile de antibiotice


Comisia Europeană a aprobat solicitarea României de a suspenda temporar distribuirea anumitor antibiotice orale și antipiretice în afara țării.

Măsura „este temporară. Acesta va fi aplicat pe o perioadă de trei luni, în contextul situației epidemiologice actuale, și este destinat să asigure disponibilitatea continuă a acestor medicamente pentru pacienții români”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat citat de HotNews.

Autoritățile române au notificat Comisiei Europene “Ordinul privind aprobarea listei de antibiotice și antipiretice orale a căror distribuție în afara teritoriului României este suspendată temporar pentru o perioadă de 3 luni”. După examinarea ordinului, Comisia a considerat că cererea este justificată.

Gripa a ucis până acum 27 de persoane în România, iar țara se confruntă în continuare cu un val de infecții. Jumătate dintre elevii de la o școală din județul Buzău au contractat recent gripa, adăugându-se la cele 140.000 de cazuri de infecții respiratorii. Aproximativ 5.000 de persoane au fost spitalizate, majoritatea în București.

Interdicția de export nu se referă la medicamentele fabricate de producătorii români. Aceasta se referă doar la încetarea distribuției intracomunitare de medicamente alocate pieței românești, a precizat Ministerul Sănătății. Amoxicilina, ibuprofenul și paracetamolul sunt printre medicamentele care nu mai pot fi exportate.

 

Sursă foto: pexels.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed