Cluj-Napoca și Oradea vor fi conectate prin piste de biciclete


Orașele Cluj-Napoca și Oradea vor fi primele case municipale care vor fi legate printr-o pistă de biciclete care va trece prin Munții Apseini.

Clujul, Bihorul și Alba și-au unit forțele într-un proiect de dezvoltare a pistelor pentru bicicliști în cele trei județe, conform ZiuadeCluj.ro

Cea mai mare parte a traseului va trece prin Munții Apseini, cu o lungime totală de circa 700 km: 224 km în Cluj, 338 km în Bihor și 100 km în Albayo.

Investiția se va face prin PNRR și se preconizează finanțarea a 3.000 de kilometri de piste pentru biciclete la nivel de stat.

“Este un proiect impresionant. Reușim să creăm o rețea de pistă de biciclete, unele noi, iar altele pe cele deja existente. Dacă se va implementa vom reuși în premieră, în România, să unim două reședințe de județ pe pistă de biciclete, Cluj-Napoca și Oradea”, a explicat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

Potrivit acestuia, pista va fi construită cât mai aproape de drumurile publice pentru a minimiza exproprierea.

Cel puțin 22 de locații din județul Cluj au trasee planificate. Doar în Cluj, investiția este estimată la 18 milioane de euro.

 

Sursă foto: Pixabay

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed