Clasament aeroporturi: Cele mai relaxante și cele mai stresante din Europa


Dacă sunteți printre cei care consideră că Aeroportul Otopeni este o experiență neplăcută, ar trebui să știți că situația poate fi și mai dificilă.

O companie specializată în transporturi a întocmit un clasament al celor mai tensionate și relaxante aeroporturi din Europa.

Conform experților consultați de StressFreeCarRental.com, liderul categoriei de “cel mai stresant aeroport din Europa” este Charles de Gaulle din Paris.

Această evaluare a luat în considerare aspecte precum numărul de pasageri (aproximativ 57,5 milioane în 2022 pentru aeroportul francez), distanța față de centrul orașului, costul parcării, varietatea restaurantelor, procentajul de zboruri întârziate sau anulate și calitatea rețelei Wi-Fi.

Pe pozițiile secunde și trei se situează celebra pereche de aeroporturi londoneze – Heathrow și Gatwick. Alte aeroporturi notabile din topul tensionat includ Fiumicino, Schiphol, Munchen, Frankfurt, Barajas, Istanbul și El Prat din Barcelona.

Decizia de a acorda titlul de “cel mai stresant aeroport european” lui Charles de Gaulle a fost influențată atât de distanța mare față de oraș (peste 40 de kilometri), cât și de tarifele considerabile pentru parcarea auto (200 de euro pe săptămână).

În plus, numărul restrâns de opțiuni gastronomice – doar 28 de restaurante, comparativ cu cele 77 din Frankfurt și aproape 100 din Istanbul – a contribuit la această poziție dezavantajoasă.

Pe de altă parte, în categoria “cel mai relaxant aeroport”, locul întâi este ocupat de Aeroportul Billund din Danemarca, urmat de aeroporturile din Luxemburg și Vilnius.

Alte destinații de călătorie care promit relaxare includ Menorca (Spania), Hanovra (Germania), Newcastle (Marea Britanie), Corfu (Grecia), Trondheim (Norvegia), Torino și Cagliari (Italia).

 

Sursă foto: gettyimages.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed