China: Banca centrală reduce din nou una dintre dobânzile de referință, pentru a susține economia


Banca centrală a Chinei a redus joi pentru a doua oară în două luni una dintre dobânzile de referință, o măsură destinată să susțină economia, potrivit Le Figaro.

„Loan prime rate” (LPR) pe un an, care constituie referința dobânzilor cele mai avantajoase pe care băncile le pot oferi companiilor și gospodăriilor, a fost scăzută la 3,70%. Dobânda era înainte la nivelul de 3,80% și fusese redusă deja în decembrie. Măsura ar trebui să permită reducerea costurilor de creditare pe piață. LPR pe cinci ani a fost redusă la 4,60%, față de 4,65% cu o lună înainte.

Măsura intervine la patru zile după publicarea cifrelor de creștere în China, care au indicat o încetinire în trimestrul patru 2021 (+4%), după 4,9% în trimestrul precedent. Relansarea în China este afectată de focare sporadice de Covid-19, care continuă să perturbe activitatea, dar și de avansul prețurilor la materiile prime și criza din imobiliare, unde gigantul Evergrande este în pragul falimentului.

Pentru a susține economia, Beijingul a redus deja în decembrie rata rezervelor obligatorii ale băncilor. Măsura viza reducerea presiunilor pe instituțiile financiare pentru a le încuraja să acorde mai multe credite, în condiții mai favorabile.

Sursă foto: paymentscardsandmobile.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed