CEO Vola.ro: Piaţa a reacţionat instant la izbucnirea războiului din Ucraina. Va urma şi o creştere a preţului biletelor de avion


Piaţa a reacţionat instant la izbucnirea războiului, fiind înregistrată o reducere a vânzărilor cu aproximativ 20-25%, afirmă Daniel Truică, CEO Vola.ro, care estimează şi o creştere a preţului biletelor de avion, care va reflecta astfel şi costurile directe pe care le au companiile aeriene cu combustibilul.

„Piaţa a reacţionat instant la izbucnirea războiului. A fost o reducere a vânzărilor cu aproximativ 20-25%. Asta se vede şi în datele de pe piaţă. Căutările care se fac pe Google legate de călătorii au scăzut cu 30%. Şi este normal să se întâmple asta, pentru că impactul emoţional este mare. Cred că o să vedem o scădere până în momentul în care conflictul se va încheia. Tocmai începusem să vedem o revenire a cererii de călătorii, dar iată că acest eveniment ne dă iar în spate, de data asta pe toţi”, a declarat la PROFIT NEWS TV, Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Pentru 2022, până la declanşarea conflictului în Ucraina, estimările acestuia indicau un nivel similar celui din 2019 în ceea ce priveşte cererea de călătorii.

De asemenea, Daniel Truică anunţă că va urma şi creşterea tarifelor la biletelor de avion, pe fondul scumpirilor la combustibili, energie şi gaze.

„Costurile directe pe care le au companiile aeriene cu combustibilul o să se reflecte în tarifele biletelor de avion. Nu se vede încă o creştere majoră. Cred că companiile au încercat să stimuleze această revenire a cererii şi cred că ar fi făcut-o până în primăvară. Acum rămâne de văzut dacă o să încorporeze aceste costuri crescute cu combustibilul şi alte costuri adiacente în tarifele biletelor. Părerea mea e că da. Se văd nişte creşteri pe rutele care au acum o cerere sporită”, a precizat Daniel Truică.

 

 

 

 

Sursă foto: Vola.ro | Facebook