CEO-ul celei mai mari bănci din SUA spune că bitcoin nu are nicio valoare și crede că autoritățile americane vor reglementa tranzacțiile cu criptomonede


Jamie Dimon, CEO-ul băncii americane JPMorgan Chase & Co, a reiterat că, în opinia sa, bitcoin este lipsită de valoare, adăugând că autoritățile americane vor reglementa în cele din urmă tranzacțiile cu criptoactive.

“Indiferent de opinia altora, guvernul va reglementa această piață. O va reglementa cu scopul de a preveni spalarea banilor și pentru a fi în conformitate cu Legea secretului bancar (BankSecrecy ACT – BSA)”, a declarat Dimon, citat de Reuters.

Clienții băncii au totuși acces la anumite fonduri bazate pe criptoactive. Potrivit unei note recente a băncii, unii investitori instituționali ai JPMorgan văd bitcoin ca un instrument de protecție împotriva inflației mai eficient decât aurul.

“Eu personal consider că bitcoin nu are nicio valoare. Nici sa fumezi nu cred că e bine, dar nici nu e problema mea. Clienții noștri sunt adulți, au opinii diferite și asta stă la baza funcționării piețelor”, a explicat Dimon.

Jamie Dimon a criticat în mod repetat bitcoin și celelalte criptomonede. În trecut, șeful JP Morgan a afirmat chiar că bitcoin este ”mai rea decât bulbii de lalele” (referire la criza lalelelor din Olanda, primul caz de spargere a unei bule speculative, produs în secolul XVII).

Bitcoin a fost tranzacționat marți la un preț de peste 56.000 de dolari, după ce luni a atins, pentru scurt timp, nivelul de 57.000 de dolari.

În ultima săptămână, criptomoneda a crescut cu circa 17%. Săptămâna trecută, bitcoin a depășit pragul de 55.000 de dolari, pentru prima dată în ultimele 5 luni, la doar o zi după ce a revenit peste nivelul de 50.000 de dolari.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed