Centrul European pentru Securitate Cibernetică de la București ar putea fi operațional din luna mai


Centrul European pentru Securitate Cibernetică de la București ar putea deveni funcțional în luna mai. Acesta va fi găzduit de către Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică (ENISA) și va fi primul centru al ENISA din afara Greciei.

Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții ENISA, centrul va avea rolul de a îmbunătăți colaborarea dintre statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește securitatea cibernetică, precum și de a sprijini autoritățile naționale în prevenirea și combaterea amenințărilor cibernetice.

Inițial, centrul urma să fie deschis în toamna anului 2020, însă pandemia de COVID-19 a dus la întârzieri în procesul de pregătire. De asemenea, a existat o perioadă de incertitudine cu privire la finanțarea proiectului, însă acesta a fost aprobat în cele din urmă prin intermediul Programului de Lucru al Uniunii Europene pentru anul 2021.

Centrul European pentru Securitate Cibernetică de la București va avea o importanță deosebită, dat fiind faptul că securitatea cibernetică este o problemă majoră pentru UE. Acesta va contribui la consolidarea capacității UE de a proteja cetățenii și companiile împotriva amenințărilor cibernetice.

 

Sursă foto: Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed