Cele mai bune 12 locuri pentru a te pensiona


Indiferent cât de mult îți iubești slujba, cei mai mulți oameni abia așteaptă să-și ia rămas bun de la politica de birou, de la stresul zilei de lucru și de la navete infernale, mai ales atunci când alternativa oferă zile nesfârșite de soare, mâncare delicioasă, explorare și aventură. Dar oamenii nu mai așteaptă până când ajung la vârsta de șaizeci de ani pentru a profita la maximum de viață.

În ultimii ani, FIRE (Financial Independence, Retire Early) a câștigat un impuls real. Potrivit acestei abordări, economisirea extremă și investițiile ar putea însemna retragerea în anii patruzeci sau chiar la sfârșitul anilor treizeci. Pentru a face acest lucru, formula subliniază economisirea cât mai mult din venitul dvs. posibil, trăind excepțional de frugal și plătind toată datoria. Dar odată ce ai reușit acest lucru, unde ar trebui să locuiești? Am adunat 12 dintre cele mai bune locuri din lume pentru a se retrage.

Pentru a crea această listă, am evaluat costul vieții, calitatea vieții, ușurința obținerii unei vize sau a unui permis de ședere și prețurile restaurantelor și chiriilor. Am luat în considerare, de asemenea, vremea bună, asistența medicală, ospitalitatea, barierele lingvistice și gama de lucruri de făcut.

Pentru a merge la sigur, am fost nemiloși în a ne asigura că destinațiile trebuie să ofere un amestec bun din toate. Deci, dacă calitatea stilului de viață este ridicată, dar șansele de a obține o viză sau un permis de ședere sunt slabe, nu va face lista. Sunteți gata să vă pensionați devreme?

12. Romania

Cu peisaje uluitoare, orașe vibrante și unele dintre cele mai mici costuri de trai din Europa (35), România este o alegere de top pentru cei care doresc să se pensioneze devreme. Engleza este vorbită pe scară largă în orașe, iar româna este clasată ca una dintre cele mai ușoare limbi pentru vorbitorii de engleză care vor să o învețe.

Vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în majoritatea țărilor europene, iar temperaturile anuale medii sunt de 12,8 C. În afara centrelor orașului, există peisaje de basm, sate săsești și păduri nesfârșite de explorat.

11. Latvia

Letonia s-ar putea să nu apară imediat în minte ca un loc ideal pentru a trăi pensionarea anticipată, dar ar trebui. În primul rând, este unul dintre cele mai ieftine locuri din Europa, ceea ce înseamnă că veți putea împinge acești bani mai departe. Calitatea vieții este excelentă (150,81) datorită culturii sale bogate, a abundenței de peisaje frumoase și a localnicilor prietenoși.

Capitala colorată a țării, Riga, are multe de făcut pentru a menține tinerii pensionari ocupați, de la cea mai mare piață din Europa la o scenă înfloritoare a gurmanzilor. Limba engleză este vorbită pe scară largă în punctele turistice de interes și este ușor să aplicați pentru vize și permise de ședere.

10. Uruguay

Uruguay este renumită pentru plajele sale, carnea de vită și fotbalul excețional, dar și pentru că este un punct de interes pentru pensionari. De ce? Este una dintre puținele țări din America de Sud cu un proces ușor de aplicare pentru vize și permise de ședere. Costul vieții este în mod deosebit scăzut (59), în timp ce calitatea stilului de viață este ridicată (122,26). Mâncarea este accesibilă, dar chiria este remarcabil de scăzută, în ciuda popularității sale în creștere. Temperaturile sunt plăcute tot timpul anului.

9. Mexic

Este ușor să trăiești bine cu costuri mici în Mexic. Restaurantele sunt excelente și ieftine, în timp ce costurile de trai sunt mai mici decât în majoritatea țărilor din Europa (35). Conform Indicelui calității vieții, rezidenții pot trăi o viață de înaltă calitate (124,9), stimulată de vremea excelentă, de o asistență medicală bună și de o cultură bogată și vibrantă.

Pensionarii pot alege dintr-o gamă largă de stiluri de viață, de la orașe pline de viață, la orașe “magice” și  plaje înroșite. Ca și cum acest lucru nu este suficient pentru a vă ispiti, Mexicul a făcut ușor pentru pensionari să aplice pentru vize și permise de ședere.

8. Croația

Croația nu este doar un hit pentru cei de douăzeci și ceva de ani, mii de pensionari se adună aici în fiecare an pentru o felie din viața bună. Costurile cu proprietatea și costurile de trai sunt scăzute (44), calitatea vieții este ridicată (159,21), iar procesul de solicitare a vizei este simplu pentru majoritatea naționalităților. Plajele de clasă mondială, istoria bogată și cultura, o mulțime de soare mediteranean și restaurante excelente adaugă la calitatea sa excepțională.

7. Ungaria

Ungaria nu este la fel de ieftină ca în urmă cu un deceniu, dar în comparație cu cea mai mare parte a Europei, prețurile sunt uimitor de scăzute. De fapt, conform indicelui nostru, costul mâncării în Ungaria este al doilea cel mai scăzut din Europa. Calitatea vieții este, de asemenea, bună (137,15) și este relativ ușor să obțineți o viză sau un permis de ședere.

Cei mai mulți pensionari aleg să trăiască în Budapesta istorică, în jurul lacului Balaton sau într-un mic oraș fermecător, cum ar fi Egér sau Pécs. Asistența medicală este bună, dar îngrijirea dentară este și mai bună.

6. Republica Cehă

Republica Cehă oferă o combinație câștigătoare de costuri reduse de trai (44) și de înaltă calitate a vieții (162,64). În plus, obținerea unei vize și a unui permis de ședere este clasată la fel de ușor. Verile sunt blânde, deși iernile sunt înghețate, făcând-o cea mai potrivită pentru cei care pot rezista la temperaturi reci și nu au nici un interes pentru plajă (nu există).

Prețurile restaurantelor sunt scăzute pentru Europa, sistemul de sănătate este accesibil și țara este bine conectată la alte colțuri ale continentului. De la munți acoperiți de zăpadă până la lacuri de smarald, există o mulțime de lucruri pentru a menține pensionarii ocupați aici.

5. Paraguay

Această destinație din America de Sud fără ieșire la mare este ideală pentru cei care doresc să se retragă într-o destinație autentică. Atât rustică, cât și sofisticată, țara se mândrește cu peisaje spectaculoase și orașe strălucitoare. Retragerea aici este, de asemenea, ușoară, datorită accesului ușor la vize și permise de ședere, costuri reduse de relocare și o comunitate primitoare locală și expatriată. Costurile de trai sunt scăzute (30), iar calitatea vieții este ridicată, cu restaurante la prețuri accesibile și chirie ieftină.

4. Spania

Nu este nicio surpriză aici, Spania a fost favorită printre pensionari de zeci de ani, pentru un motiv bun. Chiar și în orașele mari, costul vieții este relativ scăzut (48), în timp ce calitatea vieții se situează în mod constant printre cele mai ridicate din Europa (168,48).

Este unul dintre cele mai accesibile locuri pentru a mânca în Europa de Vest. Pensionarii se pot bucura de acces ușor la vize și rezidență, un sistem de sănătate puternic și locuințe accesibile. Cei care caută un loc în soare au noroc, Spania este una dintre cele mai însorite țări din Europa, cu veri calde și ierni blânde.

3. Estonia

Estonia devine din ce în ce mai populară printre pensionari datorită costurilor sale de trai relativ scăzute (49), calității ridicate a vieții (174,19) și accesului ușor la vize și permise de ședere. Tallinn este considerată una dintre cele mai captivante capitale ale Europei, dar dincolo de atracțiile orașului, există plaje neatinse, peste 2.000 de insule și acri de păduri virgine, ceea ce o face destinația perfectă de evadare. Limba engleză este vorbită pe scară largă, iar țara este una dintre cele mai curate și mai sigure din lume.

2. Portugalia

Portugalia a fost mult timp favorita pensionarilor, datorită climatului său însorit, restaurantelor excelente și culturii de rezervă. Are ceva și pentru toate gusturile, de la malurile nisipoase ale Algarve până la vinăriile din Porto până la capitala sa carismatică.

În ceea ce privește destinațiile europene, este unul dintre cele mai accesibile locuri de locuit (42), cu o calitate extrem de ridicată a vieții (162,52). Și, atunci când vine vorba de obținerea unei vize, pensionarii nu ar trebui să se confrunte cu multe obstacole, fie datorită accesului ușor la o serie de vize și permise de ședere.

1. Slovenia

Din punct de vedere istoric, Slovenia a fost sărită în favoarea Italiei, Austriei și Croației, dar în ultimii ani acest cadru de basm s-a strecurat încet în conștiința noastră. Acum, este cel mai bun loc din lume pentru a te retrage și nu este greu de înțeles de ce. Între pădurile sale nesfârșite, satele alpine și capitala plină de culoare, există o mulțime de lucruri pentru a ține pensionarii ocupați.

Oamenii se pot bucura de un cost relativ scăzut de viață (47) și de o calitate ridicată a vieții (169,04). Barierele în calea vizelor și a permiselor de ședere sunt, de asemenea, scăzute. În plus, limba engleză este vorbită pe scară largă și temperaturile sunt blânde, cu veri însorite și ierni confortabile.

 

Tradus de pe Enjoytravel.com

Foto: Unsplash

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed