Cea mai căutată profesie din lume este cea de pilot

Businessman search for dream job and push


O hartă globală, bazată pe datele motoarelor de căutare, prezintă cele mai populare locuri de muncă din lume, iar unele poziții surprinzătoare se află în top 20.

Compania de servicii financiare Remitly a publicat date bazate pe căutările globale pe Google efectuate între octombrie 2021 și octombrie 2022 cu interogarea “cum să fii…”, cu un loc de muncă dorit care să completeze spațiul gol. Rezultatele au fost clasate și defalcate în funcție de jobul de vis din fiecare țară.

Dintre cele mai dorite 20 de locuri de muncă din lume, pilot, scriitor, dansator, YouTuber și antreprenor au ocupat primele cinci locuri. Printre țările care au căutat cel mai mult “cum să fii pilot” se numără Canada, SUA, Marea Britanie și Australia. Salariul mediu pentru piloții comerciali din SUA a fost de puțin sub 100.000 de dolari în 2021, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA.

Potrivit datelor, cei mai mulți cetățeni chinezi visează să devină nutriționiști, în timp ce libanezii se întreabă cum pot deveni comedianți.

În India, Noua Zeelandă și Africa de Sud, scrisul este jobul de vis, cu peste 800.000 de căutări pe Google la nivel global, dar analiștii de la Remitly au spus că există riscuri care vin odată cu o carieră de scriitor.

“Există recompense mari dacă ajungi în vârf și, totuși, promite, de asemenea, să fie o carieră epuizantă pentru mulți, plină de respingeri, îndoieli de sine și preocupări financiare”, se arată în raport.

Cei mai mulți români au vrut să știe, de asemenea, cum pot să devină scriitori. În această categorie pot intra și profesiile de jurnalist, nuvelist sau scenarist.

Oamenii din țări precum Franța, Nigeria sau Coasta de Fildeș vor să fie avocați, iar cei din Columbia, Argentina sau Spania își doresc să fie influenceri. În Germania, cei mai mulți oameni au căutat cum să devină profesori.

În ciuda raportului Remitly, unii profesioniști s-au pronunțat în legătură cu eliminarea termenului “job de vis”. În schimb, tot mai mulți oameni își prioritizează identitatea personală în detrimentul carierei lor.

“Cu toții avem nevoie să muncim pentru a supraviețui, dar asta nu înseamnă că trebuie să visăm la muncă”, a scris un recrutor într-o postare pe LinkedIn.

Cu toate acestea, există încă o dorință în rândul tinerilor profesioniști de a face o muncă semnificativă și cu impact, câștigând în același timp suficient pentru a se întreține.

“Natura zdrobitoare a sufletului de a-ți petrece majoritatea orelor de veghe în căutarea resurselor de care ai nevoie pentru a avea grijă de familia ta este oarecum atenuată atunci când lucrezi undeva unde se aliniază cu ceea ce te pasionează”, a scris un profesionist în domeniul relațiilor publice, potrivit raportului.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed