Ce vor românii de Black Friday


Majoritatea românilor au în plan să facă și anul acesta cumpărături de Black Friday. Cei mai mulți turiști își doresc oferte de Black Friday la munte și în destinațiile balneare,  potrivit unui sondaj realizat de o platformă de rezervări hoteliere.

87% dintre români au în plan să facă și anul acesta cumpărături de Black Friday. Peste 33% fac achiziții spontane, în funcție de ofertele de moment. Cei mai mulți turiști își doresc oferte de Black Friday la munte și în destinațiile balneare.

49% dintre români spun că sunt dispuși să cumpere inclusiv un produs/serviciu pe care nu îl au neapărat în plan, dar care are un preț atrăgător de Black Friday.

33.7% dintre ei își pregătesc din timp lista, compară prețurile și analizează ofertele, în timp ce 33.4% susțin că fac achiziții spontane, în funcție de ofertele de moment, potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro, citat de Mediafax.

În ceea ce privește încrederea pe care o au în ofertele de Black Friday, aceștia se situează în două categorii: o tabără de sceptici, care nu sunt convinși că ofertele sunt cu adevărat reduse și rentabile, și o a doua tabără care e de părere că ofertele de Black Friday au reduceri semnificative, dar și un impact pozitiv asupra consumatorilor.

60% dintre respondenți consideră că reducerea de Black Friday ar trebui să fie peste 40% pentru a-i convinge să facă o achiziție. 19.8% ar fi satisfăcuți și de o reducere de minimum 30%, în timp ce restul au optat pentru alte procente.

97.2% dintre români cred că ar trebui să existe mai multe oferte de Black Friday în turism. Turiștii doresc și facilități sau servicii suplimentare incluse în ofertele de Black Friday ale operatorilor din turism: acces la centrul SPA, demipensiune, excursii opționale sau acces la piscina interioară.

În ceea ce privește destinațiile din România populare în rândul turiștilor, zone în care aceștia doresc să găsească cele mai multe oferte de Black Friday, clasamentul este alcătuit din: destinațiile montane (votate de 48.8% dintre respondenți), stațiunile balneare (votate de 24.4% dintre respondenți), marile orașe (votate de 11.6% dintre respondenți), dar și de litoralul românesc (votat de 11.2% dintre respondenți), o dovadă în plus a faptului că românii se gândesc deja la vacanța de pe litoral din 2023 și că sunt dispuși de pe-acum să aloce un buget pentru a-și rezerva un sejur accesibil de Black Friday.

Maşini, case sau aur sunt doar câteva dintre produsele pe care românii le-au cumpărat anul trecut, de Black Friday. Volumul vânzărilor i-a surprins şi pe retaileri, asta în condiţiile în care în 2020, vinerea neagra a fost chiar neagră şi la vânzări.   În 2021, aproape 37 de mii de tranzacții au fost înregistrate din afara graniţelor- Marea Britanie, Ucraina și Statele Unite ale Americii.

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed