Ce sunt criptoactivele metaverse și cum influențează ele viitorul cripto


Criptoactivele sunt o parte integrantă a modului în care vor fi construite realitatea virtuală și metaversul. Utilizatorii vor putea să cumpere, să vândă și să tranzacționeze active virtuale folosind criptoactivele prin intermediul metaversului.

Moneda MANA este utilizată pentru a cumpăra bunuri imobiliare digitale în cadrul platformei Decentraland, cunoscute sub numele de LAND. LAND este, în esență, un activ digital nefungibil menținut într-un contract inteligent de ethereum. MANA poate fi, de asemenea, tranzacționată între utilizatori în vederea obținerii de bunuri și servicii găzduite în cadrul platformei. Dacă vă dezvoltați terenul suficient de bine, companiile pot chiar să își facă reclamă pe el, iar dacă terenul dvs. devine popular cu trafic pietonal digital, poate deveni chiar “versiunea virtuală” a unui Times Square din New York.

Blockchain este o parte fundamentală a metaversului. De exemplu, totul pe Decentraland este susținut de blockchain-ul ethereum. Fără blockchain și cripto, metaversul nu există așa cum ne imaginăm.

Până în prezent, blockchains precum ethereum s-au dovedit a fi imposibil de atacat de hackeri, iar acest lucru este esențial dacă se așteaptă ca utilizatorii să se implice cu totul într-o lume complet digitală și pentru ca majoritatea să ajungă să adopte metaversul. În plus, va fi nevoie de tranzacții instant, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ceea ce cripto și blockchain pot, desigur, oferi.

Criptoactivele metaverse precum Decentraland folosesc organizații autonome descentralizate (DAO) și token-uri de guvernanță pentru a ajuta utilizatorii să dețină controlul asupra viitorului jocului, permițându-le să facă schimbări și actualizări prin vot. Decentraland în sine este o platformă blockchain de realitate virtuală care își propune să permită utilizatorilor să achiziționeze, să construiască și să monetizeze aplicații de realitate virtuală, pentru a stimula o rețea globală de utilizatori să dezvolte și să opereze o lume virtuală comună.

Criptoactivele metaverse s-ar putea să nu reflecte exclusiv viitorul criptoactivelor, dar, desigur, vor juca un rol important în tot ceea ce vom vedea în metavers. Am început deja să adoptăm plățile cripto la nivel global, iar nume precum Visa și Mastercard permit acum comercianților să accepte plăți în cripto. Creșterea adoptării criptoactivelor prin intermediul metaversului și utilizarea lor în tranzacții mari va contribui la adoptarea lor la scară globală.

Bineînțeles, există și potențialul unui metavers fără cripto. Avem deja jocuri care implică realitatea virtuală fără utilizarea de criptoactive, dar pentru o experiență completă, inclusiv cumpărarea și vânzarea de active digitale, va fi necesar un activ digital precum cele de tip cripto.

Anul 2022 își va spune cuvântul, probabil, în ceea ce privește creșterea ulterioară a criptoactivelor metaverse și, bineînțeles, a metaversului, dar vor mai trece probabil câțiva ani până când vom putea vedea cu adevărat întregul potențial al metaversului.

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed