Ce politici au adoptat statele din UE pentru a proteja consumatorii de creșterea prețurilor la energie


Think tank-ul Bruegel a publicat o analiză a măsurilor adoptate de statele membre ale Uniunii Europene pentru a proteja consumatorii în fața creșterii masive a prețurilor la energie și gaze.

Scopul acestei analize este de a urmări și prezenta un tablou de bord al măsurilor adoptate de statele membre la nivel național pentru protecția consumatorilor.

Analiza think-tank-ului clasifică măsurile adoptate de 17 state membre și de Regatul Unit în șase tipuri de politici de răspuns la avansul prețurilor energetice. Toate măsurile au fost discutate, propuse sau aplicate din septembrie 2021, când criza energetică era deja în derulare. Institutul definește măsurile ca fiind ‘discutate’ atunci când actori ai societății, precum partidele politice, au discutat public măsurile, fără însă implementarea formală a acestora. Termenul de măsuri ‘propuse’ se referă la măsurile anunțat public de oficiali guvernamentali de rang înalt, precum miniștrii. În fine, măsurile ‘implementate’ se referă la măsurile care sunt deja puse în practică.

https://infogram.com/government-measures-against-the-spike-in-energy-prices-1hzj4o3lmd3334p

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed