Ce planuri are Dacia pentru următorii 10 ani


Dacia are în plan modele noi pentru perioada următoare. Printre acestea se numără Dacia Jogger Hybrid, un model nou de Duster și motoare noi.

Compania a prezentat la evenimentul Paris Motor Show conceptul Dacia Manifesto, ce presupune un design nonconformist prin lipsa parbrizului și a geamurilor laterale, dar și trei noi direcții de dezvoltare și comunicare ale Dacia: “Essential but Cool”, “Robust & Outdoor” și “Eco-Smart”, informează Autocritica.

Programul de lansare al primului motor hibrid se va derula în prima parte a anului 2023. La Paris a fost prezentat doar motorul, nu și mașina. Programul va fi lansat pe modelul Jogger, iar motorul va fi produs la Uzina Dacia din Pitești peste câteva luni.

“Pot să vă spun că am participat la testele cu noua motorizare hibrid și mașina este extraordinară, se comportă foarte bine. Va fi cel mai ieftin automobil de familie hibrid de pe piață”, a declarat Lionel Jaillet, director de produs la Dacia.

Dacia plănuiește să schimbe marca într-o marcă electrică, dar mult mai departe de momentul actual, în 2028-2029, când va avea loc lansarea generației noi de Sandero, primul model nou electric. A doua lansare va fi cu următoarele generații Duster și Bigster, în 2032-2033.

“Spring, Sandero, Jogger, Duster, Bigster, acoperă 80% din piața europeană”, a transmis Xavier Martinet, șeful de marketing și vânzări al brandului.

Până la viitoarele mașini electrice, Dacia are în plan a treia generație de SUV-uri Duster. Modelul va veni cu o platformă nouă, CMF-B, care va fi adaptată pentru a putea găzdui și tracțiunea 4×4.

În ceea ce privește motoarele noi, lansarea acestora este iminentă având în vedere apariția normelor Euro 7. Cauza este nevoia de a reduce emisiile poluante bazate pe azot.

Specialiștii lucrează și la un motor dedicat GPL, care ar putea fi gândit ca un motor care poate funcționa și cu benzină.

 

 

Sursă foto: Unsplash

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed