Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegerile din 9 iunie. Suma încasată pentru fiecare zi de muncă


Au început pregătirile pentru alegerile din 9 iunie. Zeci de mii de persoane vor fi instruite în aceste zile de cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Toți cei care s-au înscris pentru a fi membri în secțiile de vot vor câștiga între 240 și 330 de lei pentru fiecare zi lucrată. Cei mai mulți bani vor ajunge la președinții de secții, responsabili printre altele și de numărarea voturilor.

Fiecare secție de votare este compusă dintr-un Președinte, un Locțiitor, până la șapte membri, operatori de calculator, plus polițiști și jandarmi.

Președintele și Locțiitorul sunt selectați dintr-o listă de juriști și alte persoane calificate și sunt plătiți cu 330 lei pe zi. Ei au rolul de a conduce secția de votare. De asemenea, președintele este responsabil de întocmirea proceselor-verbale și de transmiterea rezultatelor.

Membrii

În același timp, în sală sunt și membrii secției de votare, nominalizați de partidele politice și organizațiile minorităților naționale care sunt plătiți cu 240 lei pe zi. Ei supraveghează desfășurarea votului, asistă la numărarea voturilor și contribuie la întocmirea proceselor-verbale.

Operatori

Cei care verifică actele de identitate ale oamenilor sunt operatorii de calculator. Câte unul sau doi în fiecare secție, în funcție de fluxul de cetățeni. La final de zi, primesc 330 lei. În total pentru cele 5 zile lucrate, vor pleca acasă cu 1.650 de lei brut, bani care vin de la prefectura fiecărui județ.

Peste 50.000 de oameni vor fi instruiți pentru alegerile din 9 iunie. Cei mai mulți sunt operatori de tablete. Misiunea lor va fi aceea de a valida cărțile de identitate ale oamenilor atât pentru alegerile europarlamentare cât și pentru cele locale, astfel încât să nu existe vot multiplu.

 

Sursa foto – pixabay.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed