Cât costă pregătirea ghiozdanului pentru școală în anul 2022


Mai este foarte puțin timp până la începerea noului an școlar. Pentru că programa școlară s-a modificat, micuții se vor întoarce mai devreme pe băncile unităților de învățământ.

La fel ca în fiecare an, părinții trebuie să se ocupe de cumpărarea rechizitelor și a tuturor lucrurilor necesare de care cei mici au nevoie.

Cât costă un ghiozdan pentru școală în anul 2022

Pentru că în mai puțin de două săptămâni începe noul an școlar, părinții au început deja să se îngrijoreze, și asta pentru că prețurile au crescut în comparație cu anii trecuți.

Anul acesta, cei care își doresc să le ofere copiilor lor un ghiozdan complet, care să conțină toate rechizitele necesare, pot ajunge să achite chiar și 1500 de lei.

Potrivit unui studiu, mai mulți părinți acuză magazinele că profită de creșterea inflației și că astfel au crescut la rândul lor sumele pe care le cer pentru rechizite.

Toamna aceasta, cei care vor să le cumpere celor mici lucrurile necesare pentru școală trebuie să știe că prețurile obiectelor au crescut simțitor față de anii trecuți.  Acum, un caiet ajunge la 7 lei, un penar 40 de lei, o simplă trusă geometrică poate trece de 28 de lei iar un ghiozdan ajunge și la 60 de lei.

În cazul în care părinții și copiii au preferințe de produse de brand, sumele se dublează și se pot chiar tripla.

Părinții mai trebuie să știe că nu pot merge la cumpărături pentru rechizite fără să aibă un minim de 400-500 lei pentru un ghiozdan echipat complet.

Părinții din Franța primesc listă de la directori cu ce rechizite au nevoie copiii

Într-un comunicat al Ministerului Educației din Franța, directorii de școli, părinții și elevii sunt informați cu privire la lista minimă de rechizite școlare pe care trebuie să o aibă în vedere pentru întoarcerea la școală de pe 1 septembrie. „Buget, greutatea ghiozdanului și amprentă ecologică – trei priorități pentru stabilirea listei de rechizite”, se arată în informarea ministerului, scrie edupedu.ro.

Ministerul Educației francez recomandă, pentru a reduce costurile pentru familii, ca rechizitele să fie cumpărate într-un singur set de tip kit, prin asociațiile de părinți, sau în timpul anului școlar, în funcție de nevoile copilului, pentru a nu face risipă.

Americanii se așteaptă să scoată mai mulți bani din buzunar în acest an

Peste o treime (37%) dintre părinţi se aşteaptă să cheltuiască mai mult anul acesta decât în urmă cu un an pe produse destinate şcolii, în special din cauza scumpirii acestora, se arată în studiul Deloitte back-to-school 2022.

Principala preocupare a părinţilor cu privire la cheltuielile generate de începerea anului şcolar este reprezentată de creşterea preţurilor (57%), în condiţiile în care mai mult de jumătate (54%) estimează o încetinire a economiei în următoarele şase luni, iar 33% spun că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit comparativ cu anul trecut, reiese din studiul Deloitte back-to-school 2022.

În acelaşi timp, 64% dintre participanţi suspectează comercianţii că majorează artificial preţurile, profitând, astfel, de climatul inflaţionist, dar 77% spun că vor opta pentru altă marcă dacă produsele preferate sunt prea scumpe sau nu se află în stoc (63% se aşteaptă la epuizarea stocurilor în sezonul de cumpărături pentru şcoală, din cauza dificultăţilor din lanţurile de aprovizionare).

Bugetul alocat în acest scop va urca, anul acesta, cu 8%, până la echivalentul a 661 de dolari/copil, în medie.

 

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed