Cât câștigă un narator de audiobookuri: între 200 și 500 de euro net pentru fiecare carte citită


Un narator al unei cărți în format audio câștigă între 200 și 500 de euro net pentru fiecare carte citită, în funcție de notorietatea naratorului, dar și de lungimea și de complexitatea cărții, arată un comunicat al platformei specializate Voxa.

Printre cei mai apreciați naratori de pe platformă se numără actorul Șerban Pavlu, jurnalista și bloggerița Cristina Stănciulescu, actorul Mihai Călin, actrița Ilinca Hărnuț și jurnalista Raluca Hatmanu.

Cei mai mulți dintre cei 70 de naratori sunt actori, jurnaliști de radio sau ziariști, a declarat Dan Vidrașcu, șeful platformei.

”Un audiobook ia naștere în 45 de zile și cuprinde mai multe etape: alegerea naratorului, programarea sesiunilor de înregistrare, editarea materialului înregistrat (pentru a elimina pauzele, eventualele zgomote sau repetițiile naratorului), redactarea materialului editat (ascultarea înregistrării concomitent cu lectura cărții de către un editor pentru a identifica greșelile), corectarea materialului, editarea finală și masterizarea sunetului”, a mai spus Dan Vidrașcu.

Voxa a început să producă primele audiobookuri în limba română la începutul anului 2020, când oamenii încă stăteau în case din cauza pandemiei, iar actorii și jurnaliștii primeau acasă echipamentele de înregistrare.

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed