Carmen Mihălcescu, Vicepreședintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților – O apărare puternică pe Flancul de Est este singura garanție pentru România și pentru întreaga Europă


Vicepreședintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a participat la o videoconferință pe tema situației din Ucraina, organizată la inițiativa Președintelui Comisiei pentru Politică Externă a Seimului polonez.

Invitația a fost adresată președinților și reprezentanților Comisiilor pentru Politică Externă ale parlamentelor din Europa Centrală, însă dialogul a fost deschis și pentru țările europene care s-au angajat să sprijine Ucraina. Astfel, la videoconferința organizată la Varșovia au luat parte reprezentanți ai Comisiilor parlamentare din 14 țări: Bulgaria, Cehia, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Polonia, România, Suedia, Ucraina și Marea Britanie.

“O apărare puternică pe Flancul de Est este singura garanție pentru România și pentru întreaga Europă. Recentul Summit al NATO a demonstrat că există o abordare unificată în Alianță, după ce a aprobat Grupul de Luptă care va fi poziționat în România, în contextul acțiunilor de întărire a apărării flancului estic al NATO. Acum, pentru prima dată în zona Mării Negre, NATO creează coerență la nivelul Mării Baltice – Marea Neagră, prin acest grup de luptă NATO. Acest grup de luptă va fi un element foarte important de securitate și descurajare, care întărește partea de sud a flancului estic al NATO”- a declarat Vicepreședintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu în cadrul conferinței.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/profile.php?id=100064201684705

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed