Care țări au încredere în guvernul lor și care nu?


În multe țări din întreaga lume, mari părți ale populației nu au încredere în propriul guvern. Lipsa de încredere în guvern și politică nu este nimic nou, dar în vremuri de incertitudine, acea lipsă de încredere se poate aduna în mișcări care contestă autoritatea partidelor de guvernământ și chiar amenință stabilitatea națiunilor.

Această imagine folosește date de la Ipsos Global Trustworthiness Monitor pentru a vedea cât de multă încredere au diferite populații în guvern și în instituțiile publice.

De la începutul pandemiei, încrederea globală în guvern s-a îmbunătățit cu opt puncte procentuale, dar aceasta este doar o mică îmbunătățire față de un scor altfel scăzut.

La nivel de țară, sentimentele față de guvern pot varia foarte mult. India, Germania, Țările de Jos și Malaezia au avut cele mai înalte niveluri de încredere guvernamentale. Multe dintre țările cu cel mai scăzut nivel de încredere au fost situate în America Latină. Acest lucru are sens, deoarece încrederea în politicienii din această regiune este aproape inexistentă. De exemplu, în Columbia, doar 4% din populație consideră politicienii de încredere. În Argentina, această cifră scade la doar 3%.

Încrederea în instituțiile publice

În linii mari, oamenii au încredere în serviciile lor publice mai mult decât în guvernele însărcinate cu gestionarea și finanțarea acestora. Acest lucru are sens, deoarece funcționarii publici se descurcă mult mai bine decât politicienii și miniștrii guvernamentali în ceea ce privește încrederea.

 

Încredere globală pe sector de activitate

Guvernul și mass-media

După cum demonstrează graficul nostru principal, există o corelație între încrederea în guvern și încrederea în instituțiile publice. Există grupuri clare de „încredere ridicată” și „încredere scăzută” în țările incluse în sondaj, dar există și un al treilea grup care iese în evidență – țările care au încredere mare în instituțiile publice, dar nu și în guvernul lor. Conducerea acestui grup este Japonia, care are o diferență puternică de încredere între serviciile publice și politicieni. Există mulți factori care explică această diferență, cum ar fi valorile, nivelul de corupție și fiabilitatea serviciilor publice din diferite țări.

 

 

Sursă foto: ipsos.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed