Capitalizarea bursieră a Apple se apropie de 3.000 de miliarde de dolari, valoare echivalentă cu a cincea mare economie a lumii, Marea Britanie


Capitalizarea bursieră a Apple se apropie de 3.000 de miliarde de dolari, valoare echivalentă cu a cincea mare economie a lumii, Marea Britanie, la aproximativ un an de când a depăşit pragul de 2.000 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Acţiunile Apple au crescut miercuri cu 1,6%, la 174 de dolari pe unitate. Pentru a atinge o capitalizare de 3.000 de miliarde de dolari acţiunile Apple ar trebui să fie tranzacţionate la 182,85 dolari pe unitate.

Titlurile Apple au crescut cu circa 30% în acest an, după un avans de 80% în 2020. Prin comparaţie, indicele american the S&P 500 a crescut cu 25% în aceeaşi perioadă.

Capitalizarea altor companii de peste 1.000 de miliarde de dolari, Microsoft, Amazon, Alphabet şi Tesla, au avansat cu 10%-70%.

”Apple nu pare să fie imună la fluctuaţiile forţelor economice doar datorită brandului său puternic.  Şi portofoliul său de produse noi este destul de solid”, a declarat Susannah Streeter, analist senior pentru pieţe şi investiţii la firma Hargreaves Lansdown.

Apple a ajuns la o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 şi doi ani mai târziu şi-a dublat valoarea.

Acţiunile Apple au depăşit deja cu 4 dolari ţinta preţului median a analiştilor, majoritatea acestora recomandând cumpărarea acestora.

Apple a pierdut temporar în acest an titlul de cea mai valoroasă companie din lume, în favoarea Microsoft, după comentarii ale directorului general Tim Cook referitoare la problemele din lanţurile de aprovizionare şi la dificultăţile de a procura semiconductori şi componente pentru fabricarea smartphone-urilor şi laptopturilor.

Microsoft mai are nevoie de circa 500 de miliarde de dolari pentru a ajunge la o capitalizare de 3.000 de miliarde de dolari.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed