Calificativele pentru sport, muzică și desen: ministerul va înlocui “Admis/Respins” cu “Foarte Bine, Bine, Suficient și Insuficient”. Explicațiile ministrului Câmpeanu


Sistemul de evaluare prin calificative la sport, muzică şi desen va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realităţile din sistemul de învăţământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei.

În plus, precizăm că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline NU va fi diminuat, existând posibilitatea de creştere prin noile planuri cadru care vor fi aplicate începând cu septembrie 2023”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu afirmă că a participat la o dezbatere constructivă cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi profesori de educatie fizică, întâlnire în cadrul căreia a prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învăţământului din România).

Studiul a fost realizat la nivel naţional, pe un eșantion reprezentativ de 220 şcoli din toate judeţele.

”Sunt foarte multe şcoli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 şcoli din eşantionul de 220 şcoli). Practic, situaţia reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 şi mai puţin de 9.00.

Fundamentat pe această situaţie reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru invăţământul vocaţional/clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la zece, lucru deja precizat in proiectul legii”, precizează ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

 

 

 

Sursă foto:Sorin Mihai Cimpeanu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed