BVB: Începănd cu anul viitor, listarea pe piața AeRO va fi mult mai simplă și mai rapidă


Listarea pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB va fi mai ușoară începând de anul viitor. Schimbări și în ceea ce privește aplicarea principiilor de guvernanță corporativă.

Bursa de Valori București (BVB) va aplica, din 3 ianuarie, o procedură mai simplă, mai eficientă și mai rapidă pentru listarea pe piața AeRO de la BVB. Noua procedură vine să faciliteze și mai mult accesul companiilor antreprenoriale la finanțări prin intermediul mecanismelor bursiere. De la începutul acestui an, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare au fost listate 17 noi companii cu o capitalizare cumulată de peste 260 milioane euro, 17 noi emisiuni de obligațiuni corporative cu o valoare agregată de peste 38,5 milioane de euro, precum și alte instrumente financiare.

Noua procedură este indicată ca urmând să eficientizeze procesul de admitere la tranzacționare în cadrul celor 2 etape: emiterea acordului de principiu și a admiterii la tranzacționare în sine, prin fluidizarea și simplificarea procesului, precum și a fluxului de documente necesare. Noile prevederi introduc elemente de claritate pentru o mai bună înțelegere a procesului de către emitent, standardizarea unor documente și introducerea unor termene de soluționare aferente fiecarei etape.

Noua procedură prevede obligativitatea noilor emitenți de a transmite un raport de audit pentru cel putin ultimul an de activitate. Mai mult, noii emitenți de pe SMT au obligația încheierii unui contract post listare pe 12 luni cu un Consultant Autorizat doar pentru primul instrument financiar listat, pentru următoarele instrumente financiare listate încheierea unui astfel de contract devine opționala. Prevederea se aplică inclusiv actualilor emitenți de pe SMT care au în derulare un contract post listare cu un Consultant Autorizat. BVB simplifică astfel procedura de listare și reduce costurile aferente menținerii la tranzacționare a instrumentelor financiare.

BVB actualizează și principiile de guvernanță corporativă pentru societățile care au instrumente financiare tranzacționate pe SMT prin extinderea recomandării de aplicare a acestora pentru toți emitenții de instrumente financiare de pe SMT.

Bursa va promova la jumătatea lunii viitoare un indice pentru piața AeRO unde în mai puțin de 2 ani pe în ringul de tranzacționare de pe au ajuns 20 de acțiuni, nume precum Norofert (NRF), 2Performant (2P), Agroland (AG), MAM Bricolaj (MAM), Agroserv Măriuța (MILK), Raiko Transilvania (RKOT), Vifrana (BIOW), Simtel Team (SMTL), Visual Fan (ALW), SafeTech Innovations (SAFE), Holde Agri Invest (HAI), Arctic Stream (AST), Appraisal & Valuation (APP), Adiss (ADISS), Agroland Agribusiness (AAB), Firebyte Games (FRB), Air Claim (CLAIM), Bonas import Export (BONA), Star Residence Invest (REIT), Connections Consulting (CC).

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed