Business Watch: Cele mai importante știri externe


  • Regina Elisabeta a II-a nu va fi prezentă, anul acesta, la deschiderea anuală a Parlamentului de la Londra și nu va susține discursul tradițional, urmând ca Prințul Charles să îndeplinească acest rol în locul suveranei, scrie BBC. În vârstă de 96 de ani, Regina Elisabeta are probleme de mobilitate și și-a anulat, în ultima perioadă, mai multe angajamente și apariții publice.  BBC News

  • Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis luni un mesaj de sprijin ferm ucrainenilor, în cadrul unei vizite-surpriză efectuate la Odesa, oraş-port important din sudul Ucrainei, unde a fost nevoit să meargă într-un adăpost antiaerian pentru un timp din cauza atacurilor cu rachete asupra regiunii, relatează AFP.

  • Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se deplasează luni în Ungaria pentru a discuta cu premierul ungar Viktor Orban despre „securitatea de aprovizionare energetică a Europei”, a anunţat purtătorul său de cuvânt, în contextul în care Budapesta blochează un proiect de embargo asupra petrolului rusesc, relatează AFP şi Reuters.

  • Ucraina a însămânţat aproximativ şapte milioane de hectare cu culturi de primăvară de la începutul anului şi până în prezent, cu 25-30% mai puţin decât în perioada similară a lui 2021, şi de asemenea a exportat 1,090 milioane de tone de cereale în luna aprilie, a declarat luni ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solskyi, transmite Reuters.
  • Polonia a primit aproximativ 3,26 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie, a anunţat luni poliţia de frontieră poloneză, relatează thenews.pl.
  • Cancelarul german Olaf Scholz l-a primit, luni, la Berlin, pe preşedintele francez, Emmanuel Macron şi l-a felicitat pentru recenta sa realegere, transmis BBC.
  • Ritmul de creştere al exporturilor Chinei, a doua economie mondială, a înregistrat o scădere semnificativă în aprilie, la cel mai redus nivel din ultimii aproape doi ani, arată datele publicate luni de autorităţile vamale, după ce restricţiile dure impuse în urma extinderii focarelor de Covid au provocat închiderea fabricilor şi congestionarea porturilor şi au redus transporturile, transmite AFP.

Sursă foto – businesswatch.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed