Business Watch: Cele mai importante știri externe


  • Tăierea pădurii din Amazonul brazilian a crescut la un nivel record luna trecută, aproape dublând suprafața de pădure îndepărtată în aprilie 2021, arată datele preliminare ale guvernului. În primele 29 de zile ale lunii aprilie, defrișările din regiune au totalizat 1.012,5 km pătrați. The Guardian

 

  • Bulgaria, afectată de creşterea preţurilor la energie, va cere săptămâna viitoare Comisiei Europene să-i permită să elimine accizele la electricitate şi gaze naturale, pentru a-şi proteja economia, a anunţat vineri Guvernul, transmite Reuters.

 

  • Guvernul britanic a anunţat, duminică, o nouă tranşă de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei şi Belarusului din cauza invaziei Ucrainei, inclusiv interdicţii de export pentru industria rusă şi tarife mai mari, inclusiv pentru paladiu, relatează AFP.

 

  • Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a făcut duminică o vizită neanunţată în vestul Ucrainei, unde a avut o întâlnire surpriză de Ziua Mamei cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, relatează The Associated Press.

 

  • Vicepremierul Rusiei, Marat Khusnullin, a vizitat în acest weekend Mariupol, el fiind cel mai înalt oficial guvernamental rus care ajunge în acest oraş strategic din sud-estul Ucrainei de startul invaziei ruse în țara vecină, potrivit CNN.

 

  • Shanghai înăspreşte restricţiile deja stricte pentru Covid-19, într-un nou efort de a elimina infecţiile din afara zonelor aflate în carantină în cel mai mare oraş din China, până la sfârşitul acestei luni, au declarat persoane familiare cu problema, transmite Reuters.

Sursă foto – businesswatch.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed