Bursele mondiale îmbrățișează decizia Federal Reserve


Bursele mondiale progresau puternic joi, după ce Wall Street a reacționat favorabil la decizia Rezervei Federale americane de înăsprire a politicii monetare, potrivit Le Figaro.

Bursa din Paris creștea la primele tranzacții cu 1,39%, cea din Frankfurt cu 1,72%, în timp ce Londra și Milano evoluau și ele pe verde (1,04% și, respectiv, 1,15%). Bursa din Tokyo a câștigat și ea 2,13%, revenind la nivelul dinaintea șocului provocat de descoperirea noii variante a coronavirusului, Omicron, la sfârșitul lui noiembrie. Și Bursa de Valori București a deschis pe verde ședința de joi.

Miercuri, pe Wall Street, indicii, care scădeau la primele tranzacții, au închis în creștere solidă: Dow Jones a câștigat 1,08%, Nasdaq 2,15% iar S&P 500 1,63%. Doar bursele chineze evoluau mai moderat, pe fondul tensiunilor dintre China și SUA, care intenționează să impună noi sancțiuni pentru companiile chinezești. Hong Kong se aprecia doar cu 0,23% iar Shanghai cu 0,75%.

Principalul eveniment care a declanșat această mișcare – reuniunea comitetului de politică monetară al Rezervei Federale americane, care s-a încheiat miercuri seara. Instituția a anunțat noi măsuri de luptă împotriva inflației galopante.

Sursă foto: pexels.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed