Bursele internaționale se prăbușesc. Cele mai afectate sunt piețele asiatice


Bursele internaționale și randamentele obligațiunilor americane s-au prăbușit joi, iar dolarul, aurul și prețul petrolului au crescut vertiginos, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, scrie Reuters.

Anunțurile au înrăutățit sentimentele deja sumbre de pe piețele asiatice, cel mai important indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei scăzând cu peste 3,2%. Acțiunile australiene au scăzut cu peste 3%, iar cele chineze cu 1,3%.

Indicele Nikkei din Tokyo a scăzut cu 2,4%. Contractele futures ale burselor americane au fost, de asemenea, în scădere puternică, cu S&P 500 în scădere cu 2,3% și Nasdaq futures cu 2,8% mai slab.

Contractele futures pentru țițeiul Brent, care au oscilat între creșteri și scăderi puternice miercuri, au urcat cu peste 3,5% pentru a trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din septembrie 2014. West Texas Intermediate a sărit cu 4,6%, la 96,22 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din august 2014.

Aurul spot a sărit cu peste 1,7% pentru a atinge cel mai ridicat nivel de la începutul lunii ianuarie 2021.

Amenințările geopolitice au împins randamentul de referință al obligațiunilor americane pe 10 ani în scădere bruscă la 1,8681%, de la închiderea de miercuri de 1,977% în SUA. Randamentul la 2 ani a scăzut, de asemenea, la 1,5%, de la o închidere de 1,6%.

Fuga globală către siguranță a stimulat dolarul, care a urcat cu peste jumătate de procent în raport cu un coș al altor parteneri comerciali importanți, până la 96,715. Euro a scăzut cu 0,8%, la 1,1220 dolari. Rubla rusească s-a prăbușit violent după ce a înregistrat câștiguri mici la începutul sesiunii. Ultima dată a scăzut cu aproape 4%, pe lângă o cădere de 3% față de dolar miercuri.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed