Bursele europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere


Bursele europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, pe fondul optimismului reînnoit cu privire la progresul negocierilor dintre Rusia şi Ucraina, transmite News.ro, citând CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis cu un avans de 3%, DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 3,76%, CAC 40 al bursei din Paris cu 3,68%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,62%.

Acţiunile tehnologice au avansat cu mai mult de 6,5%, consemnând cele mai mari creşteri, în timp ce companiile de utilităţi au avut o evoluţie negativă: -0,8%.

Pieţele regionale au primit un impuls în urma informaţiilor conform cărora au loc progrese în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina pentru a conveni un acord de pace.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că unele părţi ale unui acord sunt aproape de a fi convenite, statutul ”neutru” al Kievului fiind ”discutat serios”, a declarat el pentru RBC News.

Privind acţiunile individuale, acţiunile BMW au crescut cu 4,3%, în ciuda avertismentului gigantului auto german că nu poate oferi estimări clare, pe fondul incertitudinii geopolitice din Europa, şi că ar trebui să fie aşteptate în continuare întreruperi de producţie, din cauza războiului Rusiei  împotriva Ucrainei.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed