Bursa din Tokyo închide pe roșu


Bursa din Tokyo a închis pe roșu luni, pentru a șasea ședință consecutiv, pe fondul îngrijorărilor legate de economia Chinei, unde gigantul imobiliar Evergrande a suspendat tranzacționarea acțiunilor la Hong Kong, potrivit Le Figaro.

Indicele vedetă Nikkei a pierdut 1,13% la 28.444,89 puncte iar indicele extins Topix a pierrdut 0,62%, la 1.973,92 puncte.

Bursa din Tokyo a deschis în scădere, după aprecierea yenului față de dolar, o mișcare care penalizează exporturile nipone. Bursa și-a adâncit ulterior pierderile după ce Evergrande a anunțat suspendarea tranzacționării acțiunilor sale pe piața din Hong Kong. Gigantul imobiliar este supraîndatorat iar un potențial faliment ar putea afecta sensibil economia Chinei, cu repercusiuni pe plan mondial.

Presa din China a relatat că un dezvoltator imobiliar chinez, Hopson Development Holdings, are în vedere achiziția a 51% din acțiunile Evergrande Property Services Group pentru peste 40 de miliarde de dolari HK (4,43 miliarde de euro).

Investitorii din Tokyo au primit cu indiferență nominalizarea lui Fumio Kishida pentru postul de prim ministru, după un vot fără surprize în parlament, la câteva zile după alegerea fostului ministru de externe la conducerea partidului aflat la putere.

Sursă foto:

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed