Bursa de Valori București nu a fost impactată de căderea Guvernului


Căderea Guvernului condus de Florin Cîţu nu a avut un impact semnificativ asupra evoluţiei preţurilor acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ieri majoritatea indicilor BVB încheind sesiunea de tranzacţionare nedecis, ce-i drept după un început în creştere.

Indicele principal BET, ce reflectă dinamica celor mai lichide acţiuni de la BVB, a încheiat ziua cu un avans de numai 0,02%, sub nivelul din debutul zilei, în timp ce pentru indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), avansul a fost de 0,34%. Indicele energetic BET-NG a scăzut cu 0,34%.

Ovidiu Dumitrescu: “Este de aşteptat ca, cel puţin pe termen scurt, evoluţia indicelui BET să fie mai bună decât media pieţelor din UE”

Legat de decuplarea bursei noastre faţă de evenimentele din scena politică, Ovidiu Dumitrescu spune că, în ultimele decenii, cu puţine excepţii, cel mai bun lucru pe care l-a putut face statul pentru BVB a fost să nu facă nimic, eventual să elimine sau să îndulcească unele reglementări.

Alin Brendea: “După celebra Ordonanţă 114, bursa românească a avut o atitudine mai degrabă pasivă faţă de evoluţiile din plan politic”

Alin Brendea, Director General Adjunct al casei de brokeraj Prime Transaction, caracterizează sesiunea bursieră de ieri drept liniştită, fără volatilitate deosebită şi fără volume mari de tranzacţionare.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed