Bursa de Valori Bucureşti a depăşit anul acesta, pentru prima dată, pragul de 100.000 de investitori


Bursa de Valori Bucureşti a depăşit anul acesta, pentru prima dată, pragul de 100.000 de investitori, iar în urmă cu câteva zile a fost depăşit pragul de un milion de tranzacţii, a declarat, marţi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga.

“Vedem un val de listări, un val care continuă şi anul acesta, chiar dacă vedem o încetinire faţă de anul trecut. E normal, pentru că suntem într-un context mai complicat. Acum câteva zile am depăşit pragul de un milion de tranzacţii pe piaţa principală, pe piaţa de acţiuni. Dacă vă uitaţi la istorie, o să vedeţi că au fost, cred, 4 sau 5 ani în care am avut tranzacţii anuale în număr de peste un milion, în intervalul, cred, 2006 -2009. Adică numărul de tranzacţii creşte, numărul de listări creşte, vizibilitatea creşte, numărul de investitori creşte. (…) Acum un an şi jumătate, când am aprobat strategia pentru următorii 4 ani ai Bursei de Valori Bucureşti, ne-am uitat la cei 5 piloni: companii, vizibilitate, investitori, tehnologie…Şi vorbind despre investitori, trebuia să punem o ţintă şi ţinta era 100.000, pentru că era acolo de când lumea, adică întotdeauna bursa şi-a propus să ajungă la 100.000 de investitori şi nu am reuşit să o facem. Ei bine, anul acesta, pentru prima dată, am depăşit pragul de 100.000 de investitori. Este e o direcţie bună, lucrurile sunt în mişcare şi nu e perfect, ceea ce ne bucură, pentru că înseamnă că avem şi noi cea de făcut în continuare”, a spus Hanga.

În opinia acestuia, anul 2023 va fi unul foarte complicat, pentru că nimeni nu ştie ce o să întâmple în nordul României, în Ucraina.

 

 

 

 

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed