Bugetul pentru programul Tomata a fost suplimentat cu 40,2 milioane de lei. Numărul fermierilor înscriși în program a depășit estimările


Guvernul a suplimentat cu 40,2 milioane de lei suma alocată inițial pentru susținerea ciclului 1 de producție a legumelor în spații protejate. Fermierii înscriși în program vor primi aceeași sumă de 3.000 euro pentru fiecare 1.000 de mp cultivați cu tomate.

Pentru  a putea asigura resursele financiare necesare plăților beneficiarilor schemei de ajutor de minimis înscriși în Programul Tomata, în Ciclul I de producție, Guvernul a suplimentat suma de 225.000.000 lei, alocată inițial cu 40.283.000 lei, potrivit modificărilor legislative adoptate în Ședința Guvernului din 07 septembrie 2022 .a fost aprobată o Hotărâre ce modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022.

„Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop păstrarea cuantumului de 3.000 euro/cultură tomate/1000 mp, din Ciclul I de producție al Programului pentru toți beneficiarii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Ne dorim să le dăm posibilitatea legumicultorilor noștri să continue să producă roșii în spații protejate, astfel încât românii să beneficieze de produse de calitate cât mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Petre Daea.

Numărul estimat al beneficiarilor a fost depășit de cei care au depus cereri. În urma documentelor depuse la Direcțiile Agricole Județene, după verificarea dosarelor și stabilirea conformității acestora, se va realiza efectuarea plăților.

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed