Bucureștiul se află pe locul opt în lume în clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier


Bucureștiul se află pe locul opt în lume în clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier, arată indicele anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom.

Astfel, șoferii bucureșteni au pierdut în medie, anul trecut, 115 ore în ambuteiajele din trafic. Gradul de congestionare a traficului rutier a fost estimat la 50%, în creștere cu 8% față de 2020, dar în scădere cu 2% față de 2019, înaintea pandemiei de coronavirus care a impus numeroase restricții de deplasare și a generalizat telemunca.

De notat că Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Uniunea Europeană, potrivit acestui clasament.

Potrivit datelor Tomtom, traficul cel mai intens din București se înregistrează în medie joi, între orele 17,00 și 18,00.

Care sunt cele mai aglomerate 10 orașe din lume:

1. Istanbul, Turcia
2. Moscova, Rusia
3. Kiev, Ucraina
4. Bogota, Columbia
5. Mumbai, India
6. Odessa, Ucraina
7. Sankt Petersburg, Rusia
8. București, România
9. Novosibirsk, Rusia
10. Bengaluru, India

Orașul cu traficul cel mai relaxat din lume este Mecca, Arabia Saudită, clasat pe locul 404 în acest clasament.

Pentru a reduce aglomerația, Tom Tom nu recomandă construirea de noi infrastructuri, potrivit BFM TV. Aceasta deoarece noile drumuri au tendința de a incita recurgerea la mașini pentru deplasări.

Cu toate acestea, o rețea periferică bună, care conectează periferiile, este utilă pentru reducerea aglomerației pe drumuri.

Cele mai bune pârghii pentru decongestionarea traficului țin de intermodalitate, respectiv integrarea mai multor mijloace de transport public, cu un transfer ușor al călătorilor.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed