Bucureștiul intră în scenariul roșu. Ce restricții impun autoritățile


Bucureștiul intră de miercuri  în scenariul roșu după ce incidența COVID a depășit pragul de 3 la mie. Alte zece localități din judeţul Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 3 la mie iar în Corbeanca, Dascălu şi Otopeni numărul de infectări e mai mare de 5 la mie.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri, măsurile aferente trecerii de pragul de 3 la mie, după ce inidenţa cumulată a ajuns la 3,32 la mie. Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a precizat că nu au fost impuse noi măsuri în afara celor reglementate de actele normative în vigoare, aferente acestei incidenţe.

De la pragul de 3 la mie al ratei de incidență, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate. Restricțiile au intrat în vigoare de miercuri. Prefecta Capitalei Alexandra Văcaru a anunțat că în contextul creșterii ratei de incidență, joi va avea loc o întâlnire de lucru cu reprezentantul ISU, cel al CMBSU și conducerea DSP pentru a discuta măsuri concrete .

Tot după trecerea pragului de 3 la mie intră în vigoare și criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

Sursă foto: risingbd.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed