BREAKING Un avertizor de integritate a sesizat cârnați în Spitalul de Psihiatrie Săpoca


Conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca a vizitat Ministerul Sănătății, aducând cu ei opt sau nouă sacoșe pline cu cârnați de Pleșcoi, o specialitate apreciată în județul Buzău. Acest gest a avut loc înainte ca spitalul să primească o evaluare de 10 pentru activitatea managerului și să fie aprobată o schimbare de organigramă, conform unei investigații realizate de Europa Liberă România.

Cârnații ar fi fost cumpărați și stocați în frigiderele spitalului, potrivit fotografiilor și informațiilor oferite de un avertizor de integritate. În dimineața zilei de 23 mai, sacoșele au fost încărcate într-un autoturism al spitalului și transportate la București. În mașină se aflau directoarea economică a spitalului, Oana Aurelia Anica, și un șofer.

Jurnaliștii de la Europa Liberă, alertați despre transport, au identificat autoturismul în parcarea Ministerului Sănătății. Au observat cum cârnații erau transferați din sacoșele de plastic în pungi de hârtie mai elegante și duși în sediul ministerului. Directoarea economică și șoferul au transportat sacoșele în sediu.

Surse neoficiale au declarat că directoarea spitalului a vizitat-o pe Iuliana Costin, director al Departamentului de Resurse Umane din Ministerul Sănătății. Transportul a avut loc în aceeași zi în care reprezentanții sindicatului Sanitas, care reprezintă medicii, au organizat un protest în fața ministerului.

Pe 29 mai, managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Gabriela Piriu, a anunțat că a primit 10 la evaluarea activității de către minister și că i s-a aprobat schimbarea organigramei. Ministerul Sănătății nu a răspuns încă la solicitarea de a confirma cine a primit delegația de la spital și dacă au fost primiți cârnații de Pleșcoi. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu era în țară la momentul respectiv.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca a refuzat să comenteze această deplasare. Spitalul este în subordinea Ministerului Sănătății și este unul dintre cele patru spitale psihiatrice din țară unde sunt internate persoanele condamnate în instanță.

Sursă foto: retetepractice.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed