Breaking News – Leoreanu probleme la Biroul Electoral Județean: Încălcarea legislației electorale


Laurențiu Leoreanu, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la funcția de primar al municipiului Roman, se află în mijlocul unei controverse după ce a fost acuzat de încălcarea legislației electorale. Acuzațiile au fost formulate de o doamnă care a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Roman, susținând că Leoreanu a folosit evenimente publice pentru a-și promova candidatura.

Doamna a reclamat că Leoreanu a postat pe platforma Facebook mesaje în care anunța participarea sa la “Gala Excelenței Romașcane”, organizată de Primăria Roman, și la un eveniment dedicat Zilei Copilului, programat pentru 1 iunie 2024. În sesizare, aceasta a susținut că prin aceste postări, Leoreanu a încălcat Legea nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice și campaniilor electorale, oferind două capturi de ecran drept dovadă.

Inițial, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Roman a respins sesizarea. Totuși, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 29 Neamț a reanalizat cazul și, cu majoritate de voturi, a decis că faptele reclamate pot fi considerate încălcări ale legislației electorale. Din cei 14 membri prezenți la ședință, opt au votat pentru admiterea contestației. Printre aceștia s-au numărat reprezentanți ai PSD, Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, UDMR, USR, PMP, Pro Romania, AUR și Alianței Politice România Socialistă.

În analiza lor, membrii Biroului Electoral Județean au concluzionat că prezența lui Leoreanu la “Gala Excelenței Romașcane” și promovarea evenimentului de Ziua Copilului pe Facebook constituie activități de campanie electorală. Aceste acțiuni sunt considerate inadecvate, având în vedere că evenimentele respective erau organizate de autoritățile locale și nu ar fi trebuit utilizate în scop electoral.

Hotărârea de admitere a contestației a fost luată în baza articolelor din Legea nr. 115/2015 și Legea nr. 33/2007, iar Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 29 Neamț a dispus comunicarea acesteia către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a iniția procedurile legale necesare.

Decizia a fost definitivă și a fost pronunțată în ședința din 6 iunie 2024. Hotărârea a fost făcută publică prin afișare la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 29 Neamț și pe pagina de internet a Prefecturii Neamț.

Această situație ridică semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor de campanie electorală și utilizarea resurselor publice în scopuri politice, subliniind importanța unui proces electoral transparent și echitabil.

 

 

Sursă foto – BEJ Neamț/ https://www.facebook.com/laurentiuleoreanu

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed