Brașov: Un nou parc fotovoltaic va alimenta școli, clădiri publice și iluminatul orașului

Solar panel,Photovoltaic,Solar panels system power generators from sun,Clean technology for better future.


Primăria Brașov plănuiește să dezvolte un parc fotovoltaic cu capacitatea de 20 MW, ce va furniza aproape 90% din energia necesară clădirilor publice, inclusiv școlilor și sistemului de iluminat.

Acest proiect de panouri solare, finanțat prin fonduri nerambursabile, se va întinde pe o zonă de 22 de hectare în cartierul Stupini.

Până acum, trei consorții românești, având parteneri internaționali, și-au exprimat interesul de a contribui la această inițiativă. Ofertele vor fi analizate pentru a alege firma potrivită pentru construcția acestui parc.

În ultimii ani am reușit să atragem foarte multe fonduri nerambursabile și să implementăm proiecte care au acest scop. Parcul fotovoltaic pe care îl construim la Stupini, care va asigura 90% din consumul de energie public, reprezintă un pionierat nu doar pentru România, ci și în Europa. Mă bucur că trei companii puternice din România, care au parteneri din mai multe țări, sunt interesate să implementeze acest proiect”, a precizat primarul Allen Coliban.

Printre acestea se numără Synergy Construct și partenerii săi, Visual Fan și colaboratorii lor, precum și Electro-Alfa International alături de asociații săi.

Odată activat, acest parc solar va satisface 89,72% din cerințele energetice pentru numeroase instituții educaționale și servicii publice din jurisdicția locală, inclusiv sistemul de iluminat și semaforizare.

De asemenea, municipalitatea intenționează să instaleze panouri fotovoltaice și în 27 de instituții de învățământ, pentru care s-a cerut deja finanțare.

 

Sursă foto: gettyimages.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed