Bolt va aloca peste 150 de milioane de euro în 2022, pentru a-și extinde operațiunile de trotinete și biciclete electrice


Operatorul de trotinete electrice Bolt a anunțat marți o creștere impresionantă a utilizării acestora. În martie 2022, Bolt a înregistrat o creștere de peste 500% a numărului de curse în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Pe plan local, în martie 2022, Bolt România a înregistrat o creștere de 10 ori a curselor cu trotinetele electrice, față de luna martie a anului trecut. Compania estoniană este prezentă în șapte orașe, dintre care trei sunt lansate anul acesta, și va fi prezentă cu serviciile de micromobilitate în mai multe orașe din țară, până în iunie, inclusiv.

De asemenea, compania estoniană a anunțat și planul de investiții în micromobilitate. Bolt va aloca peste 150 de milioane de euro în 2022, pentru a-și extinde operațiunile de trotinete și biciclete electrice și pentru a dezvolta soluții de promovare a siguranței și îmbunătățire a experienței de utilizare. Bolt își va extinde în mod constant flota, care va ajunge la peste 230.000 de trotinete și biciclete electrice la sfârșitul acestui an.

În momentul de față, compania Bolt este prezentă cu serviciile de micromobilitate în 170 de orașe europene din 20 de țări, față de aproximativ 60 de orașe din 15 țări, unde era în urmă cu un an.

Compania intenționează să opereze flote în peste 250 de orașe din Europa, până la finalul acestui an. Bolt a confirmat planurile de extindere din 2022, prin obținerea de licențe de operare a trotinetelor în orașe precum Oslo (Norvegia), Rijeka (Croația), Torino (Italia) și Göteborg (Suedia).

La începutul acestui an, Bolt a publicat concluziile cercetării sale efectuate în parteneriat cu Institutul Norvegian de Economie a Transporturilor (Transportøkonomisk institutt, TØI), care a constatat că încurajarea alegerii de alternative în aplicație a dus la o creștere cu până la 60% a numărului de utilizatori din zece orașe europene, aceștia trecând de la cursele de ride-hailing, la trotinetele electrice pe distanțe scurte, evidențiind, astfel, potențialul de îmbunătățire a calității aerului în orașe.

 

 

 

Sursă foto: blog.bolt.eu

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed