Bitcoin atinge un nou maxim istoric: a depășit valoarea de 66.000 de dolari


Prețul Bitcoin a atins un nou maxim istoric, depășind valoarea de 66.000 de dolari, după lansarea primului fond dtranzacționarcu expunerîn această criptomonedă.

Bitcoin, care valora mai puțin de un dolar în urmă cu 12 ani, a atins un vârf de 66.273 de dolari. Esto creștere de peste 50% față de acum o lună și de peste 450% față de acum un an.

Criptomoneda a recâștigat teren în ultima lună datorită anunțului lansării primului fond dtranzacționare (ETF) legat de prețul său la Bursa din New York. Investitorii speră că noi fonduri dacest tip vor putea intra pe piața criptomonedelor. Fondurildtip ETF sunt o colecție diversificată de active care se tranzacționează pe bursă, la fel ca acțiunile.

Prima sesiune de tranzacționare la bursă pare să fi fost un succes, deoarece fondul a înregistrat 24,4 milioane de tranzacții și a încheiat sesiunea la o cotațimai ridicată decât cea dpornire.

Acest lucru arată că există un interes puternic al investitorilor pentru expunerea pe Bitcoin”, a spus Fawad Razaqzada, analist la ThinkMarkets. El a adăugat că achiziționarea dactivalacestui fond nu reprezintă o investiție directă în Bitcoin.

Cumpărând acțiuni ale acestui nou fond, investitorii nu vor paria direct pe Bitcoin, a explicat el. Banii lor vor fi investiți în contracte viitoare legate de criptomone.

Aspectul indirect al acestei investiții a fost crucial pentru autoritatea de reglementare a pieței din SUA, SEC, care a avertizat în mod regulat despre volatilitatea ridicată a Bitcoin. Autorităţile de reglementare au ezitat să ia o poziţie pe subiectul criptomonedelor, a căror reţea descentralizată este deificil de controlat.

Cu toate acestea, multe dintre firmelmari dtehnologisau din domeniul investițiilor financiare au anunțat noi proiecte legate de criptomonede în ultimele 12 luni.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed