Benzinăriile Socar în România, profit de 2,4 ori mai mare în 2021


Lanțul de benzinării deținute de compania petrolieră națională a Azerbaidjanului în România, Socar, a raportat venituri și vânzări în creștere anul trecut.

Socar Petroleum, subsidiara din România a companiei petrolere naționale din Azerbaidjan, Socar, a raportat, pentru anul 2021, o cifră de afaceri de 1,42 miliarde de lei și un profit net de 16,45 milioane. Cifrele sunt mult mai bune față de cele din anul pandemic 2020, când Socar raportase în România afaceri de 827 de milioane de lei și un profit net de doar 6,8 milioane de lei.

De asemenea, numărul de angajați ai companiei a crescut ușor, de la 669 la 682, potrivit datelor de bilanț depuse la Ministerul Finanțelor,

Socar este prezentă în România doar cu afacerile din sectorul de vânzare a carburanților auto. În acest moment, după mai mulți ani de extindere, operează o rețea de 67 de benzinării.

Este posibil însă ca afacerile azerilor în România să se extindă și în sectorul gazelor, în condițiile în care Azerbaidjanul a ajuns furnizor de gaze al Europei prin sistemul de conducte TANAP-TAP, iar oficialii români au spus că, odată ce se va construi interconectorul dintre Bulgaria și Grecia, România va importa gaze azere. În acest sens au avut loc mai multe vizite ale ministrului Energiei, secondat de directori de companii din România, la Baku, capitala Azerbaidjanului.

 

 

 

Sursă foto: socar.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed