Benzina și motorina vor ajunge în octombrie la un nivel record


Nu mai există niciun carburant în România care să se vândă la pompă cu sub șase lei litrul. Versiunile premium de combustibil vor ajunge în această lună peste 7 lei. Această realitate este cât se poate de probabilă, în contextul în care carburanții s-au scumpit cu până la 19 bani pe litru.

Analiștii au tras concluzia previzibilă, că aceste scumpiri vor ajunge să se resimtă în luniile viitoare în tot ce vom cumpăra pentru viața de zi cu zi.

Trendul a început la mijlocul anului trecut, când s-au relaxat pentru prima oară restricțiile. Un plin de benzină costă acum cu 40 de lei mai mult decât atunci. Totul a plecat de la petrol. „Prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 2,7%, iar motorina s-a scumpit cu 3,8 la sută. Ceea ce înseamnă că un plin costă în acest moment cu 8, respectiv 11 lei, mai mult decât luna trecută. Efectele scumpirii carburanților le vom resimți în tot ceea ce cumpărăm și folosim în viața de zi cu zi”, a spus.Adrian Negrescu, analist economic. Conform experților, va dura puțin până ajunge la 7 lei litru, maxim câteva săptămâni.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed