Belarusul începe mobilizarea trupelor


Conform publicației Kyiv Independent, care citează surse din Belarus, dictatorul Alexander Lukașenko a început să efectueze mobilizări secrete la scară mică pentru a “înzestra unitățile de luptă existente”, potrivit publicației independente belaruse Nasha Niva.

“Se va face sub masca unui test de capacitate de luptă”, scrie publicația Nasha Niva, citând mai multe surse anonime. “În prima etapă, nu va afecta orașele mari – populația rurală va fi mobilizată mai întâi”. Lukașenko nu a anunțat public începerea mobilizării. Potrivit lui Nasha Niva, Belarus intenționează mai întâi să înroleze aproximativ 2.000 de bărbați.

Potrivit unui interviu al ziarului rus Izvestiya cu ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, publicat pe 14 octombrie, Belarusul a declarat un regim de operațiuni antiteroriste. Armata și serviciile speciale ale țării sunt “pregătite să răspundă la orice provocări din partea țărilor vecine”, a declarat Makei.

Generalul-locotenent ucrainean Serhii Naiev a declarat la 14 octombrie că Ucraina monitorizează în mod constant nivelul amenințărilor militare de pe teritoriul belarus și “ia măsuri” pentru a se asigura că trupele ucrainene sunt “în număr corespunzător, cu armele, echipamentele militare și potențialul de luptă necesare”.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed