Banca Transilvania preia pachetul integral de acțiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank


BNR a aprobat tranzacţia prin care Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, preia pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank.

Banca Transilvania a semnat în iunie 2021 un acord pentru a prelua entităţile Idea de pe piaţa locală. Valoarea tranzacţiei prin care grupul Banca Transilvania preia pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank, inclusiv participaţiile din cadrul societăţilor Idea Investment, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare este de 213 mil. lei lei (43 mil. euro).

„Vedem achizitia Idea Bank ca o noua oportunitate pentru Banca Transilvania si pentru clienti. Daca celelalte achizitii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de initiative de banking online. Idea Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa si dezvolta idei creative de solutii digitale pentru clientii de acum si pentru cei care vor veni. Multumim pentru incredere si colaborare top managementului Getin Holding Group si tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzactii” – declara Horia Ciorcila, Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania.

Sursă foto: bancatransilvania.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed