Autentificarea în doi paşi devine obligatorie pentru conturile de Facebook considerate cu risc ridicat


În jur de 1,5 milioane de utilizatori Facebook vor fi obligaţi ca, până la finele anului, să activeze şi să folosească logarea în doi paşi, pentru a-şi securiza contul, potrivit news.ro.

Facebook a decis să extindă programul Facebook Protect, prin care încearcă să protejeze conturile pe care le consideră ca având un risc înalt de a fi vizate de hackeri sau anumite guverne, precum cele ale unor activişti, jurnalişti şi politicieni.

Extinderea programului lansat înaintea alegerilor de anul trecut din Statele Unite înseamnă că peste 1,5 milioane de conturi din 50 de ţări trebuie să înceapă să folosească autentificarea 2FA (two-factor authentication), dacă nu o fac deja.

Conform Facebook, aproximativ 950.000 din cele 1,5 milioane de conturi au deja activată autentificarea 2FA.

Autentificarea 2FA adaugă un strat suplimentar de securitate, cerând, pe lângă numele de utilizatori şi parolă, un cod temporar, primit pe telefon sau generat cu ajutorul unei aplicaţii specializate, precum 1Password ori Authy.

Utilizatorii conturilor din cadrul programului Facebook Protect care nu-şi activează autentificarea 2FA până la finele anului vor pierde accesul la acestea. Accesul va putea fi redobândit doar după activarea autentificării 2FA.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed