Australia se alătură Statelor Unite ale Americii în boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing

Protesters hold up placards and banners as they attend a demonstration in Sydney on June 23, 2021 to call on the Australian government to boycott the 2022 Beijing Winter Olympics over China's human rights record. (Photo by Saeed KHAN / AFP) (Photo by SAEED KHAN/AFP via Getty Images)


Prim-ministrul australian Scott Morrison a afirmat miercuri că Australia se va alătura Statelor Unite în ceea ce privește boicotul diplomatic asupra Jocurilor Olimpice de iarnă din cauza încălcărilor drepturilor omului în regiunea Xianjiang din China.

Totodată, acesta a mai declarat că în continuare sportivii vor participa la Jocurile care vor avea loc în februarie, doar că nu vor trimite și reprezentanti oficiali.

Beijing a fost acuzat de către Statele  Unite și alte națiuni din vest că ar avea mai mult de un milion de deținuți musulmani, ținuți în centre de detenție, fiind chiar și torturați. Beijing neagă acuzațiile, explicând că acele campusuri sunt centre de reeducare pentru a combate terorismul Islamist.

Sursă foro: cnn.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed